Ovulaatiolaskuri

Tällä yksinkertaisella laskurilla lasket milloin on ovulaatiosi eli hedelmällisin päiväsi jolloin tulet helpoiten raskaaksi. Syötä vain tiedot kuukautiskierrostasi ja klikkaa laske.
Ovulaatiolaskuri on tarkoitettu ennenkaikkea ja ensisijaisesti raskautta suunnitteleville hedelmällisimmän päivän arviointiin. Laskuria ei pidä käyttää raskauden ehkäisyyn eli ns. varmojen päivien hakemiseen. Niitä kun ei olekkaan.

Mikä oli edellisten kuukautistesi ensimmäinen päivä?

   
Kuukautiskiertosi pituus?
Ovulaatiosi on:
Hedelmällisimmät päiväsi ovat:

Mihin ovulaatiolaskuri perustuu

Ovulaatio tarkoittaa munasolun irtoamista munasarjasta. Munasolun irtoaminen tapahtuu yleensä n.14 vrk ennen kuukautisten alkua, riippumatta kuukautiskierron pituudesta. Kuukautiskierron pituuden ollessa 28 vuorokautta, on ovulaatio 14. vuorokautena. Jos kuukautiskierto taas on 32 vuorokautta, ovulaatio on kuukautiskierron 18. päivänä. Ovulaatioon liittyy pieni nesteen ja veren vuotaminen vatsaonteloon ja tämä saattaa aiheuttaa kipua parina päivänä.
Ovulaatiolaskuri perustuu näihin laskelmiin.

Ovulaatio on tärkeä osa raskaaksi tulemista. Ovulaation jälkeen hedelmöittyminen on mahdollista. Jos ovulaatiota ei tule käytetään sen hoitoon estrogeenin määrää vähentävää hormoonia.

Terveellä, nuorella naisella on ovulaatio noin 10-12 kertaa vuoden aikana.

Ovulaatio oireet

Ovulaation oireet ovat yksilöllisiä, ja ovulaatio voi olla myös täysin oireeton. Useat naiset tuntevat kuitenkin esimerkiksi seuraavanlaisia oireita ovulaation aikaan tai juuri ennen ovulaatiota.

  • Kihelmöintiä, polttelua, nipistelyä, pientä kipua alavatsan alueella.
  • Olo on tavallista ”kiihottuneempi”.
  • Runsastunutta liman eritystä.
  • Turvotusta vatsassa.

Ovulaation jälkeen kohtu valmistautuu raskauteen

Ovulaation jälkeinen vaihe kestää noin 14 vuorokautta. Sitä säätelevät keltarauhas ja estrogeenihormoni. Kohtuun kehittyy erittäviä rauhasia ja verenkierto on vilkasta. Kohtu on nyt valmiina ottamaan vastaan hedelmöitetyn munasolun. Jos hedelmöitystä ei tapahdu, alkavat kuukautiset joissa kohdun limakalvo vuotaa pois.

Jos olet joskus onnellisesti raskaana, kannattaa testata myös raskauslaskuri, joka kertoo raskausviikot ja paljon mielenkiintoisia päivämääri raskaudestasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.